Marketing Tips

Een bedrijf beginnen is spannend. Het idee dat je hebt rammelt in je hoofd en krijgt steeds meer vorm, tot op een dag het antwoord op de vraag "Hoe zou mijn leven eruitzien als ik dit deed?" duidelijk wordt: "Ik zou gelukkig zijn". Je begint je bedrijf met passie en enthousiasme, maar dan slaat de realiteit toe: je kunt er niet omheen dat marketing hard werken is.

Wand to grow business

Focus op het bouwen van een winstgevende marketing machine.

U hebt waarschijnlijk een goed idee van wat een winstgevende marketingmachine is, maar het is de moeite waard het te herhalen: Een winstgevende marketingmachine is er een die meer inkomsten genereert dan het kost om te draaien. Het moet ook schaalbaar zijn, wat betekent dat u de winst van een deel van uw bedrijf kunt gebruiken om nieuwe ondernemingen of uitbreiding naar nieuwe markten te financieren.

Het is belangrijk dat u zich concentreert op het bouwen van een winstgevende marketingmachine om twee dingen te doen:

  • Uw winst verhogen door de verkoop te verhogen en de kosten te verlagen.
  • Waarde creëren voor klanten zodat ze bij u blijven kopen

De beste manier om met marketing te beginnen is te definiëren wat je wilt bereiken.

Bepaal uw doelstellingen.

Wat is het doel van uw marketinginspanningen? Waarom investeert u erin en wat hoopt u te bereiken?

Wilt u nieuwe klanten aantrekken, de verkoop bij bestaande klanten verhogen, of beide?

Hoeveel mensen moet u bereiken? Wat is voor hen de beste manier om uw product of dienst te leren kennen: via een advertentiecampagne op tv en radio, printcampagnes in kranten en tijdschriften of online advertenties op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Twitter.

Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen.

Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen. Als u niet bereid bent risico's te nemen, zult u nooit weten wat er had kunnen zijn.

Wees ruimdenkend en bereid om van gedachten te veranderen, vooral als dat betekent dat je een slecht presterende campagne van koers moet veranderen of dat je nieuwe marketingtactieken moet testen voordat je besluit ze in te zetten voor al je merkinspanningen.

Als u feedback wilt van uw publiek, vraag er dan om! Vraag hen wat ze vinden van het product, de dienst of de campagne die je in de wereld hebt gezet - en luister dan goed wanneer ze je vertellen wat werkt en wat niet (of omgekeerd).

Wees geen spammer

  • Stuur niet naar iedereen een bericht omdat ze het misschien niet willen of nodig hebben wat je hebt, en ze kunnen het uiteindelijk toch verwijderen.
  • Stuur alleen e-mails wanneer dat nodig en relevant is, zoals bij de aankondiging van speciale aanbiedingen of evenementen in de uitverkoop, nieuwe producten of nieuws uit de branche dat relevant kan zijn voor uw publiek.
  • Zorg ervoor dat de inhoud van elke e-mail specifiek betrekking heeft op hun behoeften en interesses (bijvoorbeeld onderwerpen als sport of financiën).

Stop nooit met het verbeteren van je site.

Als u wilt dat uw site een succes wordt, moet u nooit stoppen met het verbeteren ervan. Dat betekent niet dat u elke week dingen moet veranderen, maar er zijn bepaalde updates die u regelmatig moet uitvoeren.

  • Houd het ontwerp eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Als bezoekers op uw site niet kunnen vinden wat ze zoeken, zullen ze vertrekken en ergens anders heen gaan.


  • Zorg ervoor dat alles gemakkelijk toegankelijk is op alle apparaten door ervoor te zorgen dat uw site responsief is (in staat om de lay-out aan te passen aan de grootte van het gebruikte scherm).

  • Wees geduldig: Maak je geen zorgen als iets niet meteen goed werkt of als het enige tijd duurt voordat gebruikers resultaten beginnen te zien van een nieuwe functie of herontwerp verandering kost tijd!

Bouw een ecosysteem van inhoud rond uw merk.

Contentmarketing is een geweldige manier om uw klanten aan uw merk te binden. Uw content moet zo geschreven zijn dat het waarde en educatie biedt aan uw doelgroep, en tegelijkertijd prospects aanzet tot actie. Contentmarketing kan u helpen vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten, omdat het laat zien dat u bereid bent een stap verder te gaan om hen van nuttige informatie te voorzien. Het helpt ook om naamsbekendheid op te bouwen door uw bedrijf onder de aandacht te brengen via artikelen, video's of podcasts.

Uw klanten willen een ervaring, geen feiten en gegevens.

Uw klanten willen een ervaring, geen feiten en gegevens.

Daarom moet u zich richten op het creëren van inhoud die waardevol, onderhoudend en inspirerend is. Uw publiek gaat daarheen waar ze het gevoel hebben dat ze erbij horen - en als uw merk hen dat gevoel van gemeenschap of verbondenheid niet kan bieden, dan hebt u een groot probleem! De beste manier om dit soort inhoud te creëren is door u af te vragen wat uw klanten op een bepaald moment het meest nodig hebben. Lever dat vervolgens op een zo leuk mogelijke manier: video's zijn hiervoor geweldig omdat je dan humor kunt gebruiken; foto's zijn fantastisch omdat ze relateer baar zijn (denk aan memes); en blogberichten bieden de mogelijkheid om na te denken over belangrijke onderwerpen zoals bedrijfsstrategie of technologische trends.

Blijf ernaar streven om het leven van uw klanten beter te maken, en ze zullen u massaal belonen.

Als marketeer denkt u voortdurend na over hoe u het leven van uw klanten kunt verbeteren. U wilt dat ze blij en tevreden zijn met de producten en diensten die u levert, maar het is belangrijk dat ze weten dat u om hen geeft als mensen.

Klanten willen het gevoel hebben dat ze meer zijn dan een nummer op uw balans - ze willen weten dat hun zorgen er toe doen en dat ze niet alleen staan in hun problemen. Als een klant bijzonder uitgesproken is in het uiten van zijn ontevredenheid over uw product, neem dan wat tijd van uw dag (of laat een van uw medewerkers dat doen) en neem direct contact op via telefoon of e-mail. Dit laat niet alleen zien dat u zijn zorgen serieus neemt, maar geeft hem ook een kans om zich te uiten zonder enige remmingen om dit face-to-face te doen (wat vaak tot ongemakkelijke situaties kan leiden).

Conclusie

De meest waardevolle les die ik in mijn jaren in de marketing heb geleerd is dat het er niet om gaat wat je weet, maar hoe hard je werkt. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, en stop nooit met het verbeteren van uw site. Richt je op het bouwen van een winstgevende marketingmachine, en blijf ernaar streven om het leven van je klanten beter te maken.

Bedrijf een boost geven?

Boek een Gratis Strategie Sessie

Geen Verpichitngen,