HELLO & WELCOME!

Social media Marketing

INTRODUCTIE

Social media marketing is een zeer belangrijk aspect van elk bedrijf. Het biedt u de mogelijkheid om relaties op te bouwen met uw publiek, de verkoop te verhogen en websiteverkeer te genereren.

Social media marketing is het gebruik van social media platforms om in contact te komen met uw publiek om uw merk op te bouwen, de verkoop te verhogen en websiteverkeer te genereren.

Social media marketing is een manier om in contact te komen met uw publiek, uw merk op te bouwen en websiteverkeer te genereren. Het gaat over het verhogen van de verkoop en het genereren van websiteverkeer.

Het gaat over het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid voor uw producten of diensten in de markt van ideeën. Mensen willen kopen van mensen die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen, dus sociale media bieden u een kans om te laten zien wie u bent als zakelijk leider - en hoe anderen kunnen profiteren van zakendoen met u.

Ga de dialoog aan met uw publiek door gebruik te maken van sociale media.

Het belangrijkste onderdeel van social media-marketing is interactie met uw publiek. Dit betekent dat u een dialoog aangaat en uw gemeenschap laat groeien, maar daarbij wel authentiek en oprecht moet zijn. Om succesvol te zijn, moet consequent zijn in wat u zegt op sociale media en snel reageren op opmerkingen. Je moet proactief zijn in het vinden van nieuwe manieren om je community te betrekken, zodat ze betrokken blijven bij jou!

Wees geduldig, want het kan even duren voordat mensen begrijpen waarom ze voor jou moeten kiezen in plaats van voor je concurrenten. Zodra ze dat doen (of zelfs als ze dat niet doen), is het belangrijk dat ze zich comfortabel voelen om hun gedachten of zorgen openlijk met u te delen -snel reageren is hier ook de sleutel!

Creëer een natuurlijke stroom van boeiende inhoud.

Het creëren van een natuurlijke stroom van boeiende inhoud is een van de belangrijkste elementen van sociale-mediamarketing. Je moet ervoor zorgen dat elk stukje content dat je plaatst past bij wat je al hebt gepubliceerd, en dat het een leegte vult in het leven van je volgers.

Het is ook belangrijk om een goede mix van verschillende soorten berichten te maken - dit zal helpen voorkomen dat ze zich gaan vervelen omdat ze na verloop van tijd te veel van hetzelfde te zien krijgen. Als ze altijd worden blootgesteld aan dezelfde soort(en) afbeeldingen of video's, zullen ze er snel genoeg van krijgen en zich helemaal afmelden voor je feed!

Om ervoor te zorgen dat dit geen probleem is, kun je proberen om zowel afbeeldingen en infographics als video's te gebruiken; dit zijn allemaal beproefde manieren om de betrokkenheid te vergroten en tegelijkertijd de content fris te houden.

Leer waar uw publiek is en hoe ze willen dat u met ze praat en naar ze luistert.

Dit is een krachtige oefening die je kunt doen om je publiek te begrijpen.

  • Schrijf de naam op van een concurrent en schrijf op wat ze goed doen en wat ze minder goed doen.
  • Schrijf nu de naam op van een andere concurrent die zich op hetzelfde terrein bevindt als uw merk, maar die niet rechtstreeks met u concurreert (bijv. Luxe auto's vs. Auto's voor de massamarkt) en doe dezelfde oefening voor hen!
  • De volgende stap zal zijn om een lijst te maken van alle doelen en doelstellingen van elke concurrent die je hierboven hebt opgesomd, maak dan een andere lijst onder hen genaamd "strategieën/tactieken" die ze gebruiken om die doelen/doelstellingen te bereiken (bijvoorbeeld: Facebook Ads).
  • Ga nu terug over alle 4 de lijsten (concurrenten, sterktes/zwaktes, doelen/doelstellingen & strategieën/tactieken) voor beide concurrenten tegelijk - vergelijk ze naast elkaar; als er overeenkomsten zijn tussen beide sets overweeg dan hoe deze overeenkomsten van invloed kunnen zijn op je eigen strategie in de toekomst!


Bouw relaties op met Influencers.

Het belang van Influencers in de marketingwereld is geen geheim.

Influencers zijn mensen die een aanhang hebben, en vaak een grote. Het kunnen bloggers zijn, beroemdheden of gewoon iemand met een groot aantal volgers op sociale media.

Hoe vind je influencers?

  • Zoek naar hen met behulp van hashtags die relevant zijn voor uw niche en/ of industrie.
  • Doe wat onderzoek naar wat voor soort posts ze graag delen of waar ze graag commentaar op geven (tweets, Facebook posts etc.). Soms is het zo eenvoudig als het doorzoeken van hun recente tweets om te zien met welke soorten inhoud ze het vaakst bezig zijn.


Hoe neem ik contact op met een influencer?

  • Het is je misschien opgevallen dat veel merken hashtags gebruiken zoals #ad in hun tweets die volgers laten weten dat deze post gesponsord is door een bedrijf of product dat hen geld heeft gegeven voor hun tijd en moeite om erover te tweeten (dit wordt native advertising genoemd). Door het opnemen van dit soort tags in uw outreach pogingen helpt het opbouwen van geloofwaardigheid, terwijl ook ervoor te zorgen dat uw boodschap niet verloren gaat te midden van al het lawaai op Twitter!


Voer social media-advertenties uit om speciale aanbiedingen en diensten te promoten.

Maak gebruik van sociale media-advertenties om speciale aanbiedingen en diensten te promoten.

Social media advertising is een uitstekende manier om potentiële klanten te bereiken, maar het kan lastig zijn als je niet zeker weet hoe je moet beginnen. Om u te helpen in uw advertentiecampagne, hier zijn een paar tips:

  • Stel doelen voor elke campagne, zodat u weet wanneer het werkt. Dit betekent het opzetten van een conversie tracking pixel op uw website, zodat u kunt zien hoeveel mensen die zag uw advertentie bezocht de site na het zien van het en hoeveel een aankoop gedaan op basis van het zien van de advertentie. U kunt ook het opzetten van specifieke doelen voor verschillende soorten advertenties (zoals klikken of aanmeldingen). Dit zal helpen met het analyseren van welke types beter werken dan anderen in de tijd, alsmede eventuele veranderingen binnen die gebieden na verloop van tijd ook!
  • Gebruik A / B testen voor elke nieuwe campagne, zodat niets ongemeten of ongetest blijft! Het is belangrijk om elke keer verschillende dingen te proberen, want als iets vandaag werkt, wil dat nog niet zeggen dat het morgen of volgende week ook weer zal werken

Organiseer

weggeefacties en wedstrijden.

Giveaways en wedstrijden zijn een geweldige manier om betrokkenheid, naamsbekendheid en verkoop te verhogen. Ze kunnen op verschillende manieren worden gedaan en aangepast aan uw bedrijf.

De eenvoudigste manier om weggeefacties te houden is door gratis producten of diensten weg te geven die gerelateerd zijn aan wat u aanbiedt. Bijvoorbeeld, als u t-shirts verkoopt, kunt u klanten die ten minste drie shirts kopen een gratis shirt aanbieden bij hun aankoop.

U kunt ook tickets of cadeaubonnen weggeven als prijzen voor het beantwoorden van trivia-vragen over uw bedrijf of het posten van informatie over uw bedrijf op sociale media-accounts zoals Facebook of Twitter.

Voordat u een wedstrijd organiseert, moet u wel een aantal veiligheidsmaatregelen in acht nemen:

Social media marketing draait om het communiceren met je publiek op een manier die zij

aantrekkelijk vinden.

Social media marketing draait om het communiceren met uw publiek op een manier die zij aantrekkelijk vinden. U wilt sociale media gebruiken om uw publiek te bereiken en een relatie met hen op te bouwen door naar hun opmerkingen te luisteren, snel te reageren en behulpzaam te zijn.

Om mensen te betrekken bij uw inhoud, moet het boeiend zijn! Hoe interactiever en origineler u bent, hoe waarschijnlijker het is dat mensen de inhoud zullen willen delen, waardoor u organisch zult groeien op sociale media.

CONCLUSIE

De beste manier om uw publiek te vinden op sociale media is door te beginnen met luisteren. Luister naar wat mensen zeggen over uw merk en uw branche, maar ook naar wat ze zeggen over hun eigen leven. Dit zal u helpen om te bepalen welke soorten berichten bij hen zullen aanslaan (en waarom). Zodra u deze onderwerpen hebt geïdentificeerd, ontwikkelt u een consistent schema voor het plaatsen van berichten, zodat het voelt als een deel van hun dagelijkse routine - en zorg ervoor dat u geen kansen op betrokkenheid mist!