Wat zijn de beste dagen om te posten op Social media

Als u dit artikel leest, is de kans groot dat u een bedrijf hebt en wilt weten hoe u sociale media effectief kunt gebruiken. De waarheid is dat er niet één "beste" dag is om te posten op sociale media. Er zijn echter enkele factoren over uw publiek en wat u post die de beste dag om te posten kunnen beïnvloeden. Laten we eens kijken naar een aantal van die factoren in detail!

Het is een gangbare gedachte dat posten op sociale media een kunstvorm op zich is.

Sociale media zijn tegenwoordig het belangrijkste instrument voor bedrijven. Het helpt u te communiceren en in contact te blijven met uw klanten en prospects, uw producten en diensten te promoten, een nieuw publiek te bereiken, feedback te krijgen van klanten en prospects, en nog veel meer.

Er zijn tegenwoordig veel social media platforms beschikbaar - Facebook, Twitter, Instagram enz. De meesten van ons hebben meerdere accounts op verschillende platforms, zoals een bedrijfspagina op Facebook of een persoonlijk profiel op Twitter.

Er zijn wereldwijd meer dan 3 miljard mensen die sociale media gebruiken.

Sociale media zijn een belangrijk instrument voor bedrijven. Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljard mensen die sociale media gebruiken, en dit aantal blijft snel groeien. Sociale mediaplatforms zijn de belangrijkste manier geworden om met klanten in contact te komen en uw bedrijf te promoten. Sociale media hebben zich bewezen als een geweldige manier voor bedrijven om zichzelf in de markt te zetten, verkoop te realiseren en leads te genereren.

Er zijn maandelijks bijna 2 miljard actieve Facebook-gebruikers.

Er zijn bijna 2 miljard maandelijks actieve Facebook-gebruikers.

Facebook is het populairste social media platform, met meer dan 1,4 miljard maandelijks actieve gebruikers in 2017. Het is ook een van de grootste websites ter wereld, en zijn gebruikersdemografie strekt zich uit over alle landen en culturen ter wereld.

60% van de Instagram gebruikers is 18 tot 29 jaar oud.

Als u een bedrijfseigenaar bent en millennials wilt aantrekken, is Instagram een geweldig platform voor u. Volgens het Pew Research Center is 60% van de Instagram-gebruikers 18-29 jaar oud. Een grote meerderheid van hen is ook vrouwelijk (75%). Dit betekent dat de kans groot is dat uw publiek jonger is dan bij andere social media platforms zoals Facebook of Twitter.

Millennials willen geen dingen verkocht krijgen; ze willen een samenhangende merkervaring van begin tot eind, inclusief interacties met producten voordat ze die kopen en na gebruik. Uw content moet net zo overtuigend zijn als een advertentie omdat het de mogelijkheid heeft een emotionele band te creëren tussen merk en consument die nog lang na de aankoop blijft bestaan.

74% van de Instagram gebruikers heeft al een aankoop gedaan na het liken van een foto of post.

Instagram is een zeer visueel platform, dus het is een geweldige plek om je producten en diensten te promoten. Instagram-gebruikers zijn eerder geneigd om producten te kopen die ze op Instagram zien dan op enig ander social media netwerk. In feite heeft 74% van de Instagram gebruikers al een aankoop gedaan na het liken van een foto of post.

Meer dan 50 miljoen bedrijven gebruiken Facebook Pages om in contact te komen met klanten op mobiele en desktop apparaten.

Als populairste sociale mediasite is Facebook de plaats waar u uw bedrijf moet promoten, als u dat nog niet hebt gedaan.

Facebook is het beste platform voor bedrijven om in contact te komen met hun klanten en hun producten te promoten. Om uw klanten betrokken te houden op Facebook, is het belangrijk om regelmatig berichten te plaatsen. De meeste bedrijven proberen minstens één keer per dag of om de paar dagen te posten, zodat ze hun publiek aan zich kunnen binden en hun merk kunnen blijven groeien.

Het beste moment van de dag om berichten te plaatsen op Facebook hangt af van het soort inhoud dat het beste werkt voor jou en je bedrijf.

Facebook drijft 23% van het verwijzingsverkeer van websites aan.

Facebook is een geweldig platform om verkeer naar uw website te leiden.

Facebook heeft een zeer hoge gebruikersbetrokkenheid. U kunt verschillende soorten inhoud op Facebook plaatsen, waaronder tekst, links, afbeeldingen en video's. Wanneer u dit doet, zullen de gebruikers het zien in hun nieuwsfeed en het leuk vinden of delen met hun vrienden als ze het interessant vinden. Dit betekent dat wanneer u iets op Facebook plaatst, het door meer mensen wordt gezien dan alleen degenen die u volgen (of alle mensen die uw pagina leuk vonden).

Facebook maakt het ook mogelijk om advertenties te maken die miljoenen gebruikers tegelijk bereiken.

Door dit hoge niveau van gebruikersbetrokkenheid is Facebook ook een geweldige manier voor bedrijven om zichzelf op de markt te brengen en hun merkimago online op te bouwen.

76% van de marketeers is van plan om Instagram toe te voegen aan hun marketingstrategie in het komende jaar.


  • 76% van de marketeers is van plan om Instagram het komende jaar toe te voegen aan hun marketingstrategie
  • Instagram heeft meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
  • Instagram heeft meer dan 800 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Sociale

media hebben zelfs invloed op hoe bedrijven zaken doen buiten de sociale platforms, omdat consumenten de activiteiten van een bedrijf zien als een

indicatie van de waarden en kwaliteit van hun merk.

Sociale media is niet alleen een platform om uw inhoud te posten, het gaat ook om het opbouwen van relaties. De beste dag om te posten op sociale media hangt af van het soort bedrijf dat u uitoefent en wat voor soort relatie u wilt opbouwen met uw publiek.

Als u meer betrokkenheid van uw volgers wilt, is de beste dag om op Facebook te posten meestal zondag of maandag. Op Twitter lijkt donderdag een goede dag om veel retweets en likes te krijgen. En als je van plan bent om meer volgers te krijgen voor Instagram dan is woensdag ook een goede keuze!

Een veel voorkomende gedachte dat posten op sociale media een kunstvorm op zich is

Posten op sociale media is een kunst op zich, maar er zijn enkele basisregels die je als leidraad kunt gebruiken. De beste tijd om te posten op sociale media hangt af van het platform en wie je publiek is.

  • Facebook: Donderdag en vrijdag zijn goede dagen om te posten omdat ze meer actieve gebruikers hebben dan andere weekdagen, terwijl zaterdag en zondag minder actieve gebruikers hebben dan doordeweekse dagen.
  • Twitter: Dinsdag tot en met donderdag zijn goede dagen om tweets te plaatsen omdat er in deze tijden van de week meer verkeer is. Als u in het weekend tweet, zorg er dan voor dat u de berichten van mensen ook retweet - anders krijgen ze misschien niet veel retweets!

Conclusie

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je iets op sociale media post, maar het belangrijkste is dat je je richt op je publiek. U wilt uw inhoud op maat maken en zo vaak mogelijk met gebruikers communiceren terwijl u een authentieke toon aanhoudt. Als u op zoek bent naar meer tips over hoe u de perfecte post kunt maken of met klanten kunt communiceren, bekijk dan onze blog! We hebben nog veel meer informatie over hoe sociale media het bedrijfsleven vandaag en morgen beïnvloeden!

Wilt u ook uw bedrijf laten groeien boek dan nu een gratis STRATEGIE SESSIE